Cărți

RV Didactic

Format carte: tipărit.

Abordări didactice proprii (idei de seminar).

 

Autor: Văidăhăzan Remus.
Anul apariției: 2018.

 

Prezentare carte

Discuții tematice

Materialul acesta este un îndrumar pentru activitățile de seminar, o sinteză ordonată a celor mai populare metode didactice experimentate de autor pe parcursul celor 10 ani de activitate. Metodele sunt împărțite în două categorii: (1) Metode inventate și metode clasice combinate sau transformate și (2) Jocuri de cărți. Ideea centrală a metodelor didactice, indiferent de categoria în care apar în îndrumar, este cea de mișcare. Toate metodele prevăd activitate motrică și interacțiune în și între echipe pentru a îmbina cât mai plăcut sarcinile instructive cu latura distractivă.

Format carte: e-book.

Instruire asistată de calculator în Educație fizică și sport și Kinetoterapie
(Managementul surselor bibliografice și colecție de aplicații necesare cadrelor didactice, antrenorilor și kinetoterapeuților).

 

Autor: Văidăhăzan Remus.
Anul apariției: 2017.

 

Prezentare carte

Discuții tematice

Cartea de față prezintă în detaliu zeci de tehnici de utilizare a calculatorului și a telefonului „smart”, tehnici gândite să eficientizeze atât activitatea studenților, indiferent de facultatea la care studiază, cât și activitatea cadrelor didactice, indiferent de domeniul în care activează.

 

Cartea este structurată pe patru capitole și patru anexe.

 

Primul capitol, denumit „Managementul surselor bibliografice pentru proiectele de cercetare științifică” oferă, la nivel macro, un algoritm procedural menit să structureze eficient munca cercetătorului, iar la nivel micro, tehnici de lucru cu diferite aplicații instalate pe calculator sau pe telefon (smartphone).

 

Capitolul doi, denumit „Aplicații necesare pentru calculator”, conține tehnici esențiale pentru 13 aplicații instalate pe calculator.

 

Capitolul trei, denumit „Aplicații necesare pentru telefon sau tabletă” a fost gândit pentru dezvoltarea tehnicilor cu aplicații instalate pe telefon (sau tabletă) deoarece de multe ori nu avem posibilitatea să lucrăm pe calculator iar termenele limită pentru predarea proiectelor se apropie cu repeziciune. În acest capitol găsiți prezentate tehnici pentru 13 aplicații.

 

Capitolul patru, denumit „Aplicații utile pentru ceas”, nu a fost inclus în proiect atunci când am gândit această carte, dar pentru a veni în ajutorul celor care au început să folosească ceasurile inteligente am decis să prezint 4 aplicații. Acest capitol este, de fapt, un bonus pentru pasionații de tehnologie.

 

Anexele pe care le găsiți în carte sunt:

Anexa 1. Centralizator cu aplicațiile prezentate în carte;
Anexa 2. Centralizator cu figurile prezentate în carte;
Anexa 3. Centralizator cu tabelele prezentate în carte;
Anexa 4. Model de fișă pentru aplicații.

Format carte: e-book.

Profilul practicantului de antrenament cu greutăţi ca activitate fizică de timp liber.

 

Autor: Văidăhăzan Remus.
Anul apariției: 2017.

 

Prezentare carte

Discuții tematice

Cercetarea pe care am realizat-o doreşte să completeze cunoaşterea actuală legată de practicarea eficientă a antrenamentului cu greutăţi de către populaţie. Cred că soluţiile care vor fi adoptate în urma analizei datelor vor îmbunătăţi modelele teoretice, dar şi practica în acest domeniu. Consider, de asemenea, că tema de cercetare este de o mare importanţă pentru populaţie din moment ce tot mai multe persoane se îndreaptă spre sălile de fitness şi aleg antrenamentul cu greutăţi ca activitate fizică de timp liber. Deşi reprezintă un domeniu de mare interes, antrenamentul cu greutăţi pentru populaţie nu este, încă, cercetat suficient din perspectiva abordărilor metodice pe care practicanţii le folosesc în sălile de fitness şi a deciziilor care influenţează răspunsul organismului la efortul specific.